V četrtek, 11. januarja 2024 se je v hotelu Habakuk v Mariboru odvijalo zelo prijetno ponovoletno srečanje pripadnikov Legature Maribor-Podravje in njihovih spremljevalcev. Udeležilo se ga je 32 oseb , med njimi tudi gosti – prvi in drugi legat Legature za Pomurje Ignac Rajh in Andrej Šajnovič. Srečanje je vodil legatni notar LMP mag. Dominik Tikvič, ki je s svojim govorom in povezovanjem med nastopajočimi zelo lepo predstavljal vse govornike in nastopajoče.

Uvodoma je k besedi povabil prvega legata Venčeslava Senekoviča, nato 3. prokonzula SD, OKT Franca Vreznerja, Eques de vino, ki sta osvetlila pomen društva Evropskega reda vitezov vina v naši družbi. Prav tako sta spregovorila tudi 1. in 2. legat Legature Pomurje, ki sta se zahvalila za povabilo in izpostavila dobro sodelovanje med obema legaturama. Za kulturno – glasbeni užitek je poskrbel arhitekt in glasbenik, tudi član ERVV,  Igor Orešič.

Posebej pa bi rad izpostavil izredno kulinarično razvajanje z odlično hrano in pijačo, za kar je poskrbela vinska dama Majda Mogu s hotelom Habakuk in vinogradniki, člani naše legature.

Preživeli smo zelo lep in prijeten večer.

V nadaljevanju pa je nekaj utrinkov z našega srečanja.

Zapisal: red. prof. dr. Andrej Polajnar, Eques de vino