Pripadniki Evropskega reda vitezov vina, Legature Maribor – Podravje, smo se v petek, 7. junija 2024, zbrali v hotelu Habakuk na letnem zboru. V kulturnem delu programa nam je zapel in zaigral Tadej Lončarič, izvedel je tri pesmi; Slovenskega naroda sin, Tisoč let in Ena Pesem. Srečanje smo začeli z viteškim ceremonialom, kjer smo se osredotočili na kozarec in vino. Prvi legat Venčeslav Senekovič je podal poročilo o aktivnostih legature v letu 2023 ter plan dogodkov v letu 2024.

Naš mladi ud, Gregor Kotolenko, hospes, nam je predstavil svojo izkušnjo trgatve v Novi Zelandiji. Tri mesece je pomagal v vinski kleti Whitehaven. Vinska kultura resnično navdihuje in povezuje ne samo Evropo temveč tudi celine.

Zaradi opravičene odsotnosti med nami ni bilo predstavnikov iz konzulata in senata, zato smo prebrali govor ob otvoritvi viteškega obeležja Gallus pacis, MG generalnega konzula Alfredu R. Tombor Tintera.

V drugem delu srečanja je sledilo viteško druženje in prijateljevanje ob odličnih vinih pripadnikov Legature in izbrani hrani.

Za pripravo in izvedbo dogodka se lahko zahvalimo; prvemu legatu Venčeslavu Senekoviču, maršalu legature Dragu Delalutu, gastronomu Majdi Mogu in notarju legature Dominiku Tikviču, ki je vse skupaj govorno povezoval.

»V vinu je radost, prijateljstvo in resnica.«

Za objavo, Dominik Tikvič