Spoštovane viteške prijateljice in viteški prijatelji, pripadniki Legature za Pomurje!

Kot sva v prejšnjem pismu predvidevala, prvih dveh planiranih srečanj iz programa legature 2021 ni možno realizirati, kar seveda močno obžalujeva. Gre za Zbor redovnikov legature in za Svečano skupno rez trte Pečarovci. Upava, da bo zbor možno prestaviti, kar bo odvisno od trendov epidemije v naslednjih tednih, rez v Pečarovcih pa bomo verjetno simbolno opravili v ožjem sestavu obeh vodstev omizij, podobno kot v lanskem letu.
V vmesnem času se v legaturi ukvarjamo s projektom Mladi in vino, v Svetu konzulata pa sva aktivna na video konferenčnih sejah sveta, kjer tečejo priprave na Konvent, na Veliko viteško svečanost, na 30. obletnico ustanovitve Konzulata za Slovenijo ter na srečanje Alpe-Jadran (več o tem najdete v zapisnikih sej Sveta).
Prepričana sva, da bomo to neprijetno obdobje epidemije nekako prebrodili, in da ne bo pustilo prevelikih posledic, še posebej pri vinogradnikih in vinarjih. Upava, da bodo pomoči potrebni, preko ukrepov vlade, le to tudi dobili, izgubljeno pa na trgu po odpravi omejitev vsaj delno nadoknadili. Zapriseženi častilci vin obljubljamo, da bomo pri tem sodelovali. Na kulturen način ter ob hrani se bomo počastili s kozarčkom vina na dan, kar bo odneslo krizo vstran. To bomo priporočali tudi prijateljem in znancem ter sorodnikom, sodelavcem in sosedom.
Lep viteški pozdrav – ostanimo zdravi!
Bakovcih, dne 21.02.2021